Over Pieter

Ik ben Pieter. Als therapeut, coach en trainer werk ik vanuit Deventer met mensen die veel vanuit hun hoofd werken en problemen ondervinden. Het piekeren en problemen met communicatie zorgt voor de nodige klachten en daar komt mijn expertise om de hoek kijken. Met mijn exacte achtergrond kan ik veel mensen helpen door fundamentele, heldere en praktische inzichten te geven. Mijn passie voor patronen heeft de aanzet gegeven tot waar ik nu ben.

In contact komen met gevoel

Meer voelen om zodat je helderder denkt met een groter bewustzijn. Dat is wat ik mensen wil meegeven. Ik leer je autonomer handelen om je zelfstandigheid te vergroten. Je hoeft niet uit je hoofd, maar als je uit contact staat met je gevoel, dan ontstaat er piekeren en dat is niet hetzelfde als denken.

Zodra je meer in contact staat met je gevoel, ontstaat er ruimte om te begrijpen hoe je in deze situatie terecht bent gekomen. Het geeft handvatten om de diepgewortelde patronen om te buigen naar gedrag dat zich loont. Je raakt minder snel ondergesneeuwd en leert je grenzen bewaken.

Zelfreflectie

Ook ik heb een punt bereikt waarop ik merkte dat ik niet op het juiste spoor zat. Opgeleid als natuurkundige, werkte ik als consultant op het gebied van energie- en klimaatbeleid. Maar ik voelde mij vervreemd, vond het moeilijk grenzen te voelen, contact te maken. Wat ik deed, was niet wat ik wilde. Ik kwam niet tot de kern van mezelf. Hoe kon ik het zo druk hebben en waarom bleef ik toch ja zeggen? Ik piekerde, maar kwam niet tot oplossingen.

Gelukkig kwamen er mensen op mijn pad die mij wezen op patronen, het belang van gevoel en ben ik tot het inzicht gekomen dat ik het anders moest doen. Ik begon aan een driejarige opleiding tot coach en therapeut.

Verbinding en communicatie

Elkaar ontmoeten vraagt om zelfkennis. Hoe luister je en wat voel je echt? Deze vragen zijn belangrijk omdat je in het contact met een ander ook jezelf tegenkomt. Doordat ik in contact met mijn gevoel ben gekomen, merkte ik ineens dat het begeleiden van anderen mij goed afging. Zowel op zakelijk gebied als in mijn privéleven ben ik steeds meer mensen gaan helpen.

Ik kan nu vol overtuiging zeggen dat ik met de ziel werk, iets wat ik vroeger nooit over mijn lippen zou krijgen. Mensen kunnen helpen door de verbinding met elkaar te vinden, liefde te kunnen ervaren en op een gezonde en levendige manier te communiceren, dat is wat mijn doel is.

Coaching en Therapie

Behalve individuele begeleiding geef ik ook trainingen voor organisaties. Hierbij ligt de focus op communicatie, persoonlijke effectiviteit en stress. Ik heb online programma’s samengesteld en een online training: Boosheid als bron.

Ben je nieuwsgierig?

Dan nodig ik je graag uit voor een gesprek. Neem gerust contact met mij op.