Stress

We ervaren het allemaal wel eens, spanning of stress. Gezonde stress kan je helpen doordat je alert kunt reageren en je goed geconcentreerd kunt werken. Deze stress vloeit wel weer weg als het niet te lang duurt. Maar dan heb je ook ongezonde stress waar je mee te maken kunt krijgen: langdurige stress.

Ook als je moeite hebt met grenzen stellen en iedereen altijd tevreden wilt houden, kun je langdurige stress ervaren (en afstevenen op een burn-out). Langdurige stress is niet goed voor je gezondheid. Je cortisolspiegel stijgt en deze heeft weer zijn weerslag op je immuunsysteem.

Veel mensen hebben dan ook geen idee van de gevolgen en lopen daarom veel te lang door met langdurige stressklachten. Ze komen er dan vaak pas laat achter dat dit de oorzaak is van hun klachten.

Heb je veel last van stress, ben je vaak gespannen?

Stress kan verschillende oorzaken hebben en kan erge gevolgen hebben zoals een burn-out. Neem dan contact op met mij en vertel mij jouw verhaal. Dan kijken we samen naar een passende oplossing.

Je lijf moet herstellen

Je lichaam heeft het flink te verduren gehad met alle stress, daarom heeft het tijd nodig om te kunnen herstellen. Als de stress erg lang aanhoudt of te heftig is, dan heeft je lichaam niet de mogelijkheid om tussendoor bij te kunnen komen.

Je bent in de hoogste stand van paraatheid en je hebt nog het idee dat je alles onder controle hebt.

Als het om stress gaat probeer ik vaak te onderzoeken waar het gevoel van ‘moeten’ vandaan komt. Want vaak kom dit voort uit oude mechanismen die zijn ontstaan in je jeugd. Als je de bron kent, en inziet wat je er (onbewust) mee wil bereiken, krijg je meer autonomie. Je reageert niet meer automatisch en er ontstaat meer ruimte om meer te denken over wat je wil. Van moeten naar willen.

Contact
Bel mij of gebruik het contactformulier als je vragen hebt. Ik help je graag.