Relatietherapie Deventer

Hoe houd je de liefdevolle verbintenis tussen jou en je partner in stand? De sleutel tot een goede verstandhouding en respect over en weer is communicatie. Als jullie op een fijne manier met elkaar kunnen praten, biedt dit kans om eventuele aandachtspunten direct uit te spreken en een crisis in jullie relatie te voorkomen.

Is praten voor jullie niet vanzelfsprekend en merk je dat jullie samenzijn onder druk staat? Neem dan contact met mij op. Ik werk ervaringsgericht. Dit betekent dat we niet alleen praten, maar ook oefeningen doen. Op deze manier ervaren jullie direct hoe het nu is en hoe het is om liefde weer te laten stromen.

Waarom liefde niet meer stroomt

Wat vaak een rol is speelt is oud zeer en oude overlevingspatronen. Overlevingspatronen zijn dingen die we als kind geleerd hebben om veiligheid, aandacht en liefde te krijgen. “Zolang ik X maar, zal ik geliefd blijven.” Meestal werken die patronen niet meer goed als we ouder worden. En erger nog, ze staan het laten stromen van echte liefde in de weg.

In een relatiecrisis haken de overlevingspatronen (of copingmechanismen) van de partners in elkaar. Dit kan een negatieve spiraal creëren die we voor zorgt dat we juist niet krijgen wat we het meest verlangen, liefde en aandacht. In therapie breng ik deze mechanismen naar boven en laat ik jullie ervaren hoe je liefde en seksualiteit weer kan laten stromen. Deze ervaringen brengen ook een groter gevoel van veiligheid.

Het ontdekken van behoeften

Vaak ontstaan frustraties en afstandelijkheid omdat we niet meer in contact staan met onze behoeftes en die dus ook niet in de relatie brengen. Vaak is het onderdrukken van die behoeften ontstaan als overlevingsmechanisme. Ik begeleid jullie in het onder woorden brengen van die behoeften en hoe je dit in de relatie kan brengen. Als partners dit doen ontstaat er veel meer ruimte voor liefde en seksualiteit.

Vind elkaar terug met Relatietherapie Deventer

Als leven soepel verloopt en er geen aandachtspunten zijn, hebben irritaties waarschijnlijk weinig vat op jullie. Heel anders wordt het als er iets ingrijpends gebeurt. Vooral emotionele uitdagingen vragen om begrip en steun van de ander. Kun je dit niet geven of weet hoe? Als relatietherapeut kan ik jullie helpen met problemen die voortvloeien uit onder andere:

 • overlijden
 • ziekte
 • ontrouw
 • de komst van kinderen
 • werkloosheid

Emoties en gedrag bij ingrijpende gebeurtenissen

Bij een heftig gebeuren kan je partner zich ineens heel anders gedragen dan jij verwacht. Misschien is er sprake van woede, ontstaan er geheimen of is kritiek naar jou toe. Dit zorgt bij jou voor heftige emoties en voor je het weet is verkeren jullie in een vicieuze cirkel. Als je in deze situaties geen oog hebt voor de ander raak je snel van elkaar vervreemd. Eeuwig zonde, want het leven is nu eenmaal niet voorspelbaar. Schakel mijn hulp in om ook in deze periode de verbondenheid tussen jullie niet te verliezen. Bij Relatietherapie Deventer kan een einde worden gemaakt aan:

 • geheimen tussen jullie
 • toenemende kritiek
 • claimend gedrag
 • vluchten in verslaving
 • irritatie of boosheid
 • afstandelijkheid

Met mijn hulp gaan jij en je partner inzien dat jullie ondanks de verschillende karakters toch op een goede manier samen door deze moeilijke fase komen.

Van stelletje tot gezin

De geboorte van een kind zorgt dit vaak voor een heel ander ritme en bijkomende gevoelens. Vooral de eerste periode staat vrijwel geheel in het teken van de kleine. Slapeloosheid, het gebrek aan ritme en de voortdurende zorg voor de baby kan jullie relatie onder druk zetten. Er is gewoon minder tijd voor elkaar.

Het onderhouden van jullie relatie is niet iets dat in deze periode op de voorgrond staat. Laat het krijgen van kinderen niet ten koste gaan van jullie liefde, maar vraag hier ondersteuning bij van Relatietherapie Deventer. Zo voorkom je dat de verbintenis tussen jou en je partner blijvende schade oploopt en genieten jullie op een goede manier van het nieuwe leven.

Contact opnemen
Nemen jullie vandaag nog contact met mij op? We gaan dan snel starten met relatietherapie. Zie het als de belangrijkste eerste stap om de verbinding tussen jullie weer te voelen en van daaruit problemen het hoofd te bieden.