Onzekerheid en zelfvertrouwen

Bij mij kun je ook terecht als je aan je onzekerheid en zelfvertrouwen wilt werken. Heb je problemen met bepaalde (sociale) situaties en zit je af en toe niet helemaal lekker in je vel? Ben je bang om voor een groep te staan of voel je je dom? Dan kan ik je hier mee helpen.

Inzicht in jezelf

Het zelfinzicht – en daarmee zelfvertrouwen – dat ik met de sessies zal meegeven zal blijvend zijn. Je zult tijdens de behandeling een beter inzicht krijgen in je eigen capaciteiten en jezelf beter leren accepteren. Daarnaast leer je bepaalde technieken die je kunt gebruiken wanneer je te maken hebt met spanningen, stress of met bepaalde angsten. Deze leer ik je door ervaringsgericht te werken. We maken echt contact met gevoelens die je in zulke situaties hebt zodat we er mee kunnen oefenen.

Zo zorg ik ervoor dat situaties die nu nog uitdagend zijn, die je probeert te vermijden, niet meer zo spannend zijn en je ze zonder angst aan kunt gaan. Als je zelfverzekerd bent, dan zal je gehele visie op het leven en wat op je pad komt geheel ten positieve veranderen.

Onzekerheid houdt je tegen

Heb je moeite met het leggen van nieuwe sociale contacten, het voeren van bepaalde gesprekken of met andere sociale uitdagingen? Of zie je op tegen een toets omdat je bang bent dat je het niet haalt? Heb je andere persoonlijke moeilijkheden die je tegenhouden om iets te ondernemen? Bijna altijd ligt onzekerheid en de angst voor het onbekende ten grondslag aan het niet uitvoeren van bepaalde acties die wij als uitdagend ervaren. Onze onzekerheid (en de pijn die we ervaren bij falen) is hier vaak dermate groot dat we liever blijven zitten dan dat we de acties ondernemen die ons helpen vooruit te gaan. Grappig genoeg weten wij natuurlijk ook wel dat niets doen ons niet brengt waar we willen komen.

Ik kan je goed helpen bij het versterken van je zelfvertrouwen en daarmee bij het aanpakken en aangaan van de moeilijke dingen in het leven.

Neem contact met mij op
Bel mij of vul mijn contactformulier in als je vragen hebt. Ik help je graag